alsunawy
عزيزي الزائر

لأنـنـا نـعـشـقِ التـميز والـِمُـِمَـِيّـزِيْـن يشرفنـا إنـظمـامك معنـآ في مـنـتـدانـا
منتدى ألسنـــــــاوي
أثبـت تـوآجُـِدك و كن من الـِمُـِمَـِيّـزِيْـن ..!



ادارة المنتدي



منتدى يجمعنا كلنا
 
الرئيسيةالبوابةاليوميةس .و .جبحـثالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 الحاووشى المصرى

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Y a S s e R
المشرف العام
المشرف العام
avatar

ذكر
عدد الرسائل : 4319
العمر : 32
العمل\الترفيه : FedEx Express

تاريخ التسجيل : 16/01/2008

مُساهمةموضوع: الحاووشى المصرى   الإثنين 01 سبتمبر 2008, 18:29

الحاووشى المصرى







المقادير





ربع كيلو لحم مفروم ناعم جدا + 15 عرق بقدونس مفروم ناعم +
بصلة متوسطة مفرومه ناعم جدا + بندوره متوسطة مفرومه مكعبات
صغيرة جدا + ملح + بهار اسود + قليل جدا من 7 بهارات +
ملعقتين كبار زيت زيتون(اختياري فلفل احمر بودره للي يحب
الحر شوي بس).
يعني تجيبي اللحم مفروم ناعم مره وتفرمي كل شي على
حده وتخلطينهم بعدين كلهم سوا بيدك زين تخلطينهم باليد





الطريقة :
تجيبي خبز لبناني سميك شوي مو الرقيق مره
في نوعية سميكة شوي مثل الخبز البيتي يكون مدور
وسط او المدور الصغير ااذ ما لقيتوا الخبز البيتي السميك
في الخبز المدور نفس مال الشاورما والفلافل





تجيبيه وتفتحيه من جهة واحده شوي وتمدي فيه شوية من اللحمه
وترصيها داخل الخبزة زين بعدين تسكريها وترصيها بيدك وتدهني
على يدك مسحة زيت زيتون وتدهني الخبزة من الامام والخلف بس
لا تمليها زيت بس مسسسح بيدك على خفيف (انظري للصورة)
وتخلصي الكمية كلها بهالطريقة


ثم تقسميها لاربع اقسام (انظري للصور





وتدخلينهم بصينية الفرن على الطبقة الوسط وتكوني مشغله الغاز
من فوق ومن تحت على حرارة 180 - 200 درجة وبعد 20 دقيقة شيكي
على وحده منهم اذا احمرت ولا لأ اذا ما حمرت اتركيها بعد شوي
ممكن تاخذ وقت 30 دقيقة على حسب نوعية الفرون ونوعية الخبز






ينشفوا الخبز او ييبس وبعدين شيلي عنه السيلفر وحطيهم كلهم
في صحن وغطيه كويس بالسيلفر او بحافظه او بكيس نايلون
واحكمي الاغلاق عليهن لمدة لا تقل عن خمس دقايق، عشان تطرى
الخبزة شوي اذا كانت محمصة والطعم احلى من اي مطعم واغلبي فيه المطاعم


وهذي صورة اخرى مره ثانيه للشكل النهائي




واذا كان تريدونه على الفحم هيبقي نفس المقادير ونفس الطريقة بس
بدل السيلفر ما تليف بورق القصدير لا حطيه بالشبك الخاص واضغطي
عليه وحطيه على الفحم وبس

_________________









الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
moz_a
عضو جديد
عضو جديد
avatar

ذكر
عدد الرسائل : 1666
العمر : 28
المزاج : جاااااااامد اخر حاجة
العمل\الترفيه : طالب بكلية التجارة جامعة القاهرة
تاريخ التسجيل : 02/04/2008

مُساهمةموضوع: رد: الحاووشى المصرى   الثلاثاء 02 سبتمبر 2008, 09:56

بلاش البقدونس يا يااااااسر عشان مش بحبه

ممكن من غير بقدونس ؟؟؟؟؟


شكرا ياسر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
celestina
عضو جديد
عضو جديد
avatar

انثى
عدد الرسائل : 809
العمر : 29
العمل\الترفيه : كلية الالسن قسم اسبانى
تاريخ التسجيل : 03/05/2008

مُساهمةموضوع: رد: الحاووشى المصرى   الثلاثاء 02 سبتمبر 2008, 11:05

تسلو ايدك يا ياسر وبالهنا والشفى
ههههههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
bosbos
عضو جديد
عضو جديد
avatar

انثى
عدد الرسائل : 1780
العمر : 30
المزاج : تمام الحمد لله
العمل\الترفيه : Post graduate student

تاريخ التسجيل : 23/08/2008

مُساهمةموضوع: رد: الحاووشى المصرى   الثلاثاء 02 سبتمبر 2008, 11:07

جوعتنا و اللة
الحواوشى دة جميييييييييييييييل بس لما يكون نظيف
شكرا لك انا هعملة علطول ان شاء اللة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
Y a S s e R
المشرف العام
المشرف العام
avatar

ذكر
عدد الرسائل : 4319
العمر : 32
العمل\الترفيه : FedEx Express

تاريخ التسجيل : 16/01/2008

مُساهمةموضوع: رد: الحاووشى المصرى   الثلاثاء 02 سبتمبر 2008, 15:37

mozaaa
ممكن طبعا من غير بقدونس ولو عايزه من غير لحمه برده ممكن Laughing


celectina
شكرا على مرورك الجميل

bosbos
طبعا أهم حاجه في الحواوشي انه يكون نظيف
يعني يا جماعه لازم نغسله كويس قبل الأكل متنسوش Laughing

وشكرا على مروركم يا جماعه

_________________









الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
AL_Administirator
Admin
Admin
avatar

انثى
عدد الرسائل : 3577
العمر : 29
المزاج : شغاال
العمل\الترفيه : طالبة على قد حالى

تاريخ التسجيل : 03/12/2007

مُساهمةموضوع: رد: الحاووشى المصرى   الجمعة 12 سبتمبر 2008, 22:53

جمييييييييييييييل
انا بعرف اعملوا
بس من غير بقدونس علشان انا بردو مابحبوش
HUNGRY

_________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/profile.php?id=102909
Y a S s e R
المشرف العام
المشرف العام
avatar

ذكر
عدد الرسائل : 4319
العمر : 32
العمل\الترفيه : FedEx Express

تاريخ التسجيل : 16/01/2008

مُساهمةموضوع: رد: الحاووشى المصرى   السبت 13 سبتمبر 2008, 17:20

في حد مش بيحب البقدونس

حرام عليكي دا جامد Razz

متنسيش بقى تدوقينا اللي عملتيه

_________________









الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
fulla_flower
مشرفه
مشرفه
avatar

انثى
عدد الرسائل : 3720
العمر : 30
المزاج : coOol
العمل\الترفيه : Germanistik

تاريخ التسجيل : 10/03/2008

مُساهمةموضوع: رد: الحاووشى المصرى   الإثنين 20 أكتوبر 2008, 11:49

حلو بجد

وشكله رااائع

شكرا ياااسر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
Y a S s e R
المشرف العام
المشرف العام
avatar

ذكر
عدد الرسائل : 4319
العمر : 32
العمل\الترفيه : FedEx Express

تاريخ التسجيل : 16/01/2008

مُساهمةموضوع: رد: الحاووشى المصرى   الإثنين 20 أكتوبر 2008, 11:55

fulla flower

شكرا على مرورك ويارب يكون عجبك

_________________









الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
rashaibrahim
عضو جديد
عضو جديد


انثى
عدد الرسائل : 156
العمر : 35
العمل\الترفيه : ربة منزل
تاريخ التسجيل : 06/12/2009

مُساهمةموضوع: رد: الحاووشى المصرى   الأحد 24 يناير 2010, 15:18

شكله حلو قوى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
كبيرة الزملكاوية
عضو جديد
عضو جديد
avatar

انثى
عدد الرسائل : 141
العمر : 26
العمل\الترفيه : مفيش
تاريخ التسجيل : 25/10/2009

مُساهمةموضوع: رد: الحاووشى المصرى   الثلاثاء 23 فبراير 2010, 13:17

شكرا ليك
علمتنى حاجة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
الحاووشى المصرى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
alsunawy :: `·.¸¸.·´´¯`··._.·`( شبااااب و بنااات )`·.¸¸.·´´¯`··._.·` :: مطبخنا-
انتقل الى: